Følgende sektion viser de grupper som var med til at gøre Triangle Folklore Festival 2023 til noget uforglemmeligt.

Mexico

Folklore musik- og danse gruppen ’’Hueyitlatoani’’ kommer fra Mexico. Gruppen præsenterer i dag shows, som har til formål at genskabe dansene og befolkningen fra det gamle Mexico, såvel som det nye Mexico. Showet afspejler Mexicos kunstneriske og kulturelle udvikling, og showet har samtidigt til hensigt at tage tilskuerne med ind i en danse verden, hvor skikke og traditioner fortolkes og vises gennem musikalske- og dansefortolkninger fra Mexico.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres facebookside: Hueyitlatoani

Serbien

Cultural Artistic Society også kaldt ’’ Dimitrije Koturovic ” er en folkloregruppe som blev grundlagt tilbage i 1967. Siden grundlæggelsen startede gruppen af folklore dansere og sangere at arbejde på at forbedre deres nations rige folkearv ved blandt andet at danne rammerne for deres værdier og traditioner, som de har i deres kultur. Kulturen følger dem hele vejen igennem deres show, hvor landets oprindelige kulturelle karakterer kommer til udtryk.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres hjemmeside: Koturovic

USA

American Rhythm Folk Ensemble er en gruppe talentfulde unge dansere, sangere og musikere fra Utah, USA, der nyder at bringe glæde til publikum over hele verden ved at dele historien og kulturen i amerikansk musik og dans.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres hjemmeside: American Rhythm

Tjekkiet

Folklore gruppen Jánošíček kommer fra Tjekkiet. Gruppen danner i dag grundlag for mange børn og unge i alderen 5-35 år. Gruppens show er kendt for et meget varieret program, som både består af folkemusik, folkeskikke, folkesange, fællesdans såvel som individuelle danse. Gruppen er kendt for, at gøre det muligt for børn og unge at udvikle sig gennem dansen, og samtidigt også få en bred viden og forståelse for nationale kulturelle traditioner. Gruppen tager jer med gennem et show, som skaber rammerne for folkesangenes kærlighed og visdom.
Jánošíček Folklore Ensemble er forrygende dansere fra Tjekkiet som er klar til at give den gas til Triangle Folklore Festival 2023.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres hjemmeside: Jánošíček

Taiwan

Youth Taipei Dance Theater folklore gruppen fra Taiwan er en gruppe bestående af unge dansere, som sætter en ære i at udforske og fortolke på nye koreografier. Deres show og program varierer fra de kinesiske klassiske danse til de traditionsrige klassiske folkedanse, som til sidst mødes med den nye generations danse. Gruppen har vundet flere nationale konkurrencer for deres show, og de har sidst besøgt lande som Belgien, Frankrig, Italien, Portugal mm.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres facebookside: Youth Taipei Dance Theater

Portugal

Folkloric Group of Lavradeiras da Meadela er en gruppe, som er kendt for at holde liv i de traditioner, som de har arvet fra deres kultur. Deres shows kendetegnes særligt ved de håndlavede kostumer, danse, traditionel musik og de naturskønne områder fra Portugal. Holdets glæde afspejles i folklore dansen, og gruppen har allerede turneret verden rundt, hvor de har opnået adskillige priser og udmærkelser på nationalt og internationalt plan.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres hjemmeside: Lavradeiras da Meadela

Irland

Brú na Bóinne repræsenterer Irland ved internationale folkedansefestivaler hvert år og denne gang også ved Triangle Folklore Festival 2023 i Danmark. Gruppen holder til i Balbriggan og Drogheda på den nordøstlige kyst af Irland, og navnet kommer fra de nærliggende passagegrave i Newgrange. Folklore gruppen fra Irland har optrådt flere steder på internationalt plan i bl.a. Belgien, Kroatien, Danmark, Estland, Frankrig, Tyskland, Holland, Ungarn. Majorca, Polen, Portugal, Rumænien, Sardinien og Spanien. Showet fra Irland afspejler glæde, dans, festligt humør og farverige dragter.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres hjemmeside: Brú na Bóinne

Polen

Resovia Saltans er gruppen, der ved dette års Triangle Folklore Festival 2023 repræsenterer Polen. Gruppen består af unge mennesker, der gennem universitet i Rzeszów-regionen og Lublin-regionen, har fundet fælleskabet i både dansen og musikken. Gruppen er særdeles kendt for deres vokalgruppe, samt deres fantastiske orkester. Gruppen har fornøjelsen af at præsentere et show med regionale danse og sange fra det kulturelle sydøstlige polen.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres facebookside: Resovia Saltans

Danmark

Folk Danes repræsenterer i år Danmark ved dette års Folklore Festival 2023. Gruppen er bestående af unge dansere og musikere i alderen 18 – 30 år. Folk Danes’ show afspejler den primære danske folkedans, som både er traditionsrig og kulturel, men de formår samtidigt også at nytænke dansen og dens indhold i forhold til den danske folkedans. Gruppen er særlig kendt for deres finurlige løft, danseglæde, samt røde skørter og hvide skjorter.

Hvis du vil vide mere om gruppen kan du følge dem via deres facebookside: Folk Danes

Gruppen skriver yderligere om dem selv, at:
Folk Danes er et dansk showhold med afsæt i den danske folkemusik og dansetradition. Dansen er koreograferet af eksterne folkedansinstruktører og Folk Danes selv, hvori traditionelle danske folkedanse krydres med elementer fra andre dansestilarter. Musikken sammensættes af traditionelle danske dansemelodier, nykomponerede melodier og elementer fra andre musikgenrer. Kombinationen af det traditionelle og nyfortolkning gør Folk Danes shows seværdige for både gængse folkedansere, men i høj grad også ikke-dansere.

Spain

Esbart Marbolent repræsenterer i år Spanien ved dette års Folklore Festival i Danmark. Gruppens repertoire er bestående af danse fra de oprindelige catalanske lande. Deres show er desuden også præget af flere af deres egne danse, som har historie tilbage til de traditionelle danse. Gruppen har turneret rundt i flere lande, og har bl.a. besøgt henholdsvis Canada, Cypern, Rumænien, Bulgarien mfl. Gruppen er bestående af primært unge dansere, men selve foreningen har over 150 dansere.

Ghana

Nkrabea er folklore gruppen fra Ghana. Gruppens show er bestående af trommespil og særlig afrikansk dans. Showet er særlig kendetegnet ved bl.a. Ildspisning og stylte dans. Hver af gruppens danse repræsenterer en afrikansk fest, og gruppen tager derfor publikum med ind i Ghanas historie, som bliver præsenteret gennem dansen samt musikken. Gruppens dragter er særlig opsigtsvækkende og giver anledning til både autenticitet og originalitet.